Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki drożdżowe z masą makową

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 szt
makowa masa 1 puszka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki drożdżowe z masą makową

Ekspresowy wypiek dla zabieganych ,dla niecierpliwych łakomczuszków lub niespodziewanych gości ,albo bez w/w przyczyn dla własnej przyjemności.
Ciasto niestety należy odmrozić ,ale nie trwa to długo.
Na rozmrożonym cieście rozsmarować ,raczej grubą warstwę ,masy makowej .
Wzdłuż dłuższego boku zwinąć ciasto w rulon .
Pokroić w dwu (2) cm krążki .
Ułożyć na lekko wysmarowanej blaszce ,każdego ślimaczka posmarować rozbełtanym jajkiem i piec w temp.190stop .około 15 min.Ślimaczki powinny ładnie się zarumienić.
Możemy zajadać ciepłe jak i zimne.
P.s.
Jeżeli masa makowa nam zostanie ,można ją zamrozić i wykorzystać przy następnej potrzebie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna30 21.10.2013 14:34
Pychota :)
Ela_K 21.10.2013 07:45
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak