Śledziowe szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    6 szt
  • cebula czerwona

    2 szt
  • śmietana 18-procentowa

    3/4 szklanki
  • jabłko

    1 szt
  • pietruszka zielona

  • pieprz

  • sól

  • file

  • ogórek

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy namoczyć na 2godz. Osuszyć,przekroić wzdłuż na pół. Połowę korniszonów i 1 cebulę pokroić w kostkę, jabłko na małe kawałki. Pietruszkę posiekać. Śmietanę wymieszać z ogórkiem, cebulą,jabłkiem i posiekaną pietruszką.Dip przyprawić solą i pieprzem.
Pozostałe korniszony pokroić w grube słupki. Na każdy kawałek matiasa układać cząstki cebuli i słupki korniszonów. Zwinąć w roladki.
Po dwie roladki nadziewać na patyczki do szaszłyków.
Podawać z dipem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (71)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 13.04.2014 11:17
fajny pomysł
Danka 28.01.2014 19:49
pysznie się prezentują
cooleczka 10.01.2014 10:51
świetny pomysł
Pani Domu 30.12.2013 08:28
bardzo ładnie wyglądają
Stenka 29.12.2013 08:24
ładnie przygotowane
Dorota59 05.12.2013 14:26
bardzo fajne
Motorek 31.10.2013 08:07
fajny pomysł
EwelinkA_93 29.10.2013 20:01
pyszności :-)
Dorian 28.10.2013 09:38
pieknie podane
Rybciia 22.10.2013 08:15
fajny przepis :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat