śledziowa jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 łyżki
  • mleko

    0,5 szkl
  • siekany szczypiorek

    1 łyżka
  • sproszkowana papryka

  • sól

  • pieprz

  • jaja

    10 szt
  • śledzie

    200 (solone, wymoczone, oczyszczone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze śledzi ściągnąć skórkę, wyjąć ości, rozdzielić na połowy, pokroić w paski. Oddzielnie roztrzepać jajka z mlekiem, dodać do nich szczypiorek i śledzie, wlać na margarynę, smażyć. Doprawić solą, pieprzem, papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.11.2015 23:20
Super jedzenie.
Iwona43 05.12.2011 08:09
nie jadłam jeszcze takiej
SyMiki 24.11.2011 00:17
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat