Śledziki w czerwonej fasoli i ogórkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledz matias

    250 g
  • cebula

  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • kapary

    1 łyżka
  • fasola

    1 puszkA
  • ogórek

    7 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledziki w czerwonej fasoli i ogórkach foto
Śledziki opłukuję w wodzie, odcedzam i kroję w drobne kawałeczki. Układam na środku podłużnego talerza i smaruje wierch koncentratem pomidorowym.
Krok 2 - Śledziki w czerwonej fasoli i ogórkach foto
Ogóreczki i cebule kroję w bardzo drobną kosteczkę i wrzucam na chwile do osobnej miseczki. Kapary również siekam albo nawet rozgniatam widelcem i wrzucam do ogórka. Mieszam i następnie ta mieszanką układam na talerzu - trochę na śledziach i spory wianuszek w koło.
Krok 3 - Śledziki w czerwonej fasoli i ogórkach foto
Na sam koniec opłukuję czerwoną fasolę z puszki - odcedzam i układam na sam wierzch dania na środeczek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emeslive 11.10.2012 14:44
Ciekawy pomysł, chętnie wypróbuję ten przepis!
treonina 19.08.2012 00:37
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat