Śledzik z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    5 sztuk
  • masło

    1 łyżka
  • sos pomidorowy

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w kosteczkę i wszystko razem podsmażyć na maśle do podsmażonych pieczarek i cebuli dodać sos pomidorowy i doprawić na dość pikantnie solą, pieprzem i chili, odstawić do wystudzenia.Śledzie pokroić w paseczki około 1,5 cm szerokości i dodać do zimnej cebuli, wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny, aby wszystkie smaki się połączyły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 14.01.2015 13:40
bardzo ładne i bardzo apetyczne
Katarzyna59 13.01.2015 18:40
przepyszny,
Skotka 13.01.2015 14:08
smaczne śledziki:))
Wiesława1 13.01.2015 13:54
śledziki oj tak..pyszne
jasiek 13.01.2015 13:41
ładnie się prezentuje
Mniam 13.01.2015 11:28
Smaczne śledziki.
gosia56 13.01.2015 09:38
na pewno pyszne
IZABELA29 13.01.2015 09:15
fajne danie - przystawka
Babeczka35 13.01.2015 08:59
Super pomysł:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat