śledzik po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    4 szt
  • marchewka

    4 szt
  • seler

    1/2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cebula biała

    1 szt
  • mąka

  • jajko

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z śledzi przekrawamy na 3 części. Jajko rozbijamy mieszamy solimy .Rybę moczymy w jajku potem w mące i smazymy na oleju na złoty kolor. Marchewkę ,seler,pietruszkę obieramy i kroimy w malutkie cienkie słupki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę .Na patelni rozpuszczamy masło dajemy pokrojone warzywa smażymy ok 15 min ,mieszając od czasu do czasu . Następnie podlewamy wodą i dusimy jeszcze ok 30 min do miekkości . Dodajemy przecier pomidorowy ,pieprz,sól do smaku.Marchewkę podajemy z rybą .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 20.11.2011 09:55
dobre
iwa643 20.11.2011 08:16
pyszne na zimno i ciepło

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat