Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

śledzik po grecku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy
4 szt
marchewka
4 szt
seler
1/2 szt
pietruszka
1 szt
masło
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula biała
1 szt
mąka
jajko
1 szt
przecier pomidorowy
2 łyżki
papryka czerwona
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzik po grecku

Filety z śledzi przekrawamy na 3 części. Jajko rozbijamy mieszamy solimy .Rybę moczymy w jajku potem w mące i smazymy na oleju na złoty kolor. Marchewkę ,seler,pietruszkę obieramy i kroimy w malutkie cienkie słupki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę .Na patelni rozpuszczamy masło dajemy pokrojone warzywa smażymy ok 15 min ,mieszając od czasu do czasu . Następnie podlewamy wodą i dusimy jeszcze ok 30 min do miekkości . Dodajemy przecier pomidorowy ,pieprz,sól do smaku.Marchewkę podajemy z rybą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 20.11.2011 09:55
dobre
iwa643 20.11.2011 08:16
pyszne na zimno i ciepło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak