Śledzik królewski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    3 łyżki
  • cebula biała

    1/2 szt
  • por

    1/2 szt
  • śmietana 18 proc

    1/2 szt
  • pieprz czarny grubo mielony

  • korniszony

    2 szt
  • jaja na twardo

    2 szt
  • śledzie w oleju

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie kroimy w kawałki .Jajko gotujemy obieramy studzimy . Kroimy w kostkę ,jedną połówkę zostawiamy do dekoracji. Cebulę pora kroimy w piórka solimy .dodajemy odcedzony groszek,pokrojone korniszony i jajko. Mieszamy z śmietaną .Podajemy na duzym talerzu .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 27.11.2011 12:18
super przepis
Gabriela7 26.11.2011 06:51
pycha
owocówka 25.11.2011 08:38
ekstra
iwa643 25.11.2011 08:30
Ozdabiamy natką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat