Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie ze śliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 5 płatów
ocet 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
cebula 1 szt.
śliwki suszone 100 gram
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie ze śliwkami

Płaty śledziowe małosolne należy wymoczyć około 2 godziny, pokroić na kawałki i zalać na noc octem rozrobionym wodą w proporcji 1:1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z solą i pieprzem. Śliwki zalać wrzątkiem na 30 minut, odcedzić i dusić pod przykryciem dodając trochę wody, aż się rozgotują. Układamy w słoiku warstwami: cebula, śledzie, śliwki i odstawiamy na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 22.02.2013 21:31
wyglądają pysznie
matesko 22.02.2013 12:02
lubię
Megg 11.02.2013 09:57
uwielbiam śledzie w każdej postaci, takrze te z pewnascia rowniez przypadna mi do gustu :)
agnieszkalider 05.02.2013 09:06
pyszności
Rafał10 14.01.2013 17:35
mmmm zjadłabym baaaardzo chętnie :)
Silver Teaspoon 14.01.2013 16:10
pyszne
safcia 14.01.2013 15:54
jeszcze tak nie jadłam
ONY_za_kare 14.01.2013 15:21
mniam! pyszne
Miki 14.01.2013 15:17
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak