Śledzie ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    5 płatów
  • ocet

    1/2 szklanki
  • woda

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 szt.
  • śliwki suszone

    100 gram
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe małosolne należy wymoczyć około 2 godziny, pokroić na kawałki i zalać na noc octem rozrobionym wodą w proporcji 1:1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z solą i pieprzem. Śliwki zalać wrzątkiem na 30 minut, odcedzić i dusić pod przykryciem dodając trochę wody, aż się rozgotują. Układamy w słoiku warstwami: cebula, śledzie, śliwki i odstawiamy na noc do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 22.02.2013 21:31
wyglądają pysznie
matesko 22.02.2013 12:02
lubię
Megg 11.02.2013 09:57
uwielbiam śledzie w każdej postaci, takrze te z pewnascia rowniez przypadna mi do gustu :)
agnieszkalider 05.02.2013 09:06
pyszności
Rafał10 14.01.2013 17:35
mmmm zjadłabym baaaardzo chętnie :)
Silver Teaspoon 14.01.2013 16:10
pyszne
safcia 14.01.2013 15:54
jeszcze tak nie jadłam
ONY_za_kare 14.01.2013 15:21
mniam! pyszne
Miki 14.01.2013 15:17
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat