Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 8 sztuk
olej 1 szklanka
cebula biała 1-2 sztuki
rodzynki 1 duża garść
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami

Cebulę pokroić na pióra. Dusić na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, rodzynki i łyżeczkę cukru. Chwilę dusić na koniec dolać resztę oleju i całość wystudzić. Płaty śledziowe małosolne (matiasy) chwile pomoczyć w wodzie. Przekroić na pół lub drobniej. Po wystygnięciu cebulę przełożyć z filetem śledziowym. Odstawić w słoiku na 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak