Śledzie z kminkiem i śmietaną

Śledzie z kminkiem i śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 dkg
  • kminek

    1 dkg
  • śmietana kwaśna

    40 dkg
  • śledzie

    40 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Śledzie z kminkiem i śmietaną

Śledzie wymoczyć,oczyścić z ości i obrać ze skóry,do śmietany dodać mąkę,kminek i zagotować na parze ,przygotowane śledzie połączyć z zagotowaną śmietaną ,mąką i kminkiem i przez parę minut gotować również na parze,podawać można z ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

andrzej10 21.08.2012 07:57
ciekawe
MAR3STA 29.06.2012 21:05
fajne
Kasiax18 30.03.2012 20:59
ciekawe
lilify 19.03.2012 12:21
z kminkiem jeszcze nigdy nie robiłam
Margo1 25.01.2012 10:41
smaczne
Margo1 25.01.2012 10:41
smaczne
Katarzyna/kate1980 13.12.2011 21:14
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat