Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z jabłkami i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów solonych śledzi 4 szt
mleko 1 szkl
jabłka 2 szt
cebula
zielonego groszku 1/2 szkl
majonezu 1/2 szkl
szczypiorku posiekanego 2 łyżki
sól
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z jabłkami i groszkiem

filety zalać mlekiem wymieszanym ze szklanką wody, odstawić na 20 minut. Paprykę sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki i drobno pokroić.. cebulę obrać, drobno posiekać, sparzyć i odcedzić. Umyte jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Szczypiorek wypłukać, osuszyć, posiekać. Paprykę, cebulę, jabłka i groszek wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Śledzie opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, ułożyć na półmisku. Polać sosem, udekorować posiekanym szczypiorkiem i plastrami cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 22.02.2013 16:00
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak