Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cieciorką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej 2 łyzki
sól
pieprz
natka pietruszki
ciecierzyca 1 puszka
ogórek konserwowy 1
papryka konserwowa
marchewka ugotowana
matijasy 6-8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cieciorką

Ogórek, marchewkę i paprykę pociąć w paseczki ułożyć na płatach śledzia, zwinąć w rolmopsy i spiąć wykałaczką. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać koncentrat i w razie potrzeby odrobinę wody, na koniec dodać osączoną ciecierzycę 3/4 puszki. Resztę pozostawić do posypania. doprawić do smaku solą i pieprze oraz dodać natkę pietruszki.
Na dnie naczynia rozłożyć cebulkę z cieciorką, ustawić rolmopsy i posypać pozostawioną czystą ciecierzycą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 07.02.2013 10:22
+ daję bo warto
miki47 07.02.2013 10:21
pięknie się prezentuje
Izabela/bella81 07.02.2013 09:26
ślicznie podane... człowiek głodnieje na sam widok ;)
Krzysztof15 07.02.2013 09:04
super
IwonaDD 07.02.2013 08:40
inspirujący talerz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak