Śledzie w zalewie ogórkowej

Śledzie w zalewie ogórkowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cztery filety matjas

  • pół szklanki soku z ogorków k

  • łyżeczka musztardy

  • pieprz do smaku

  • cebula

  • olej

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczymy i kroimy na kawałki. Z oleju, soku z kiszonych ogórków, musztardy i przypraw robimy zalewę. Zalewamy nią śledzie w słoiku, dodajemy posiekaną cebulę i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 02.04.2013 09:54
tak to ja nie roiblam
Izabela28 19.07.2012 14:15
fajny pomysł z tą zalewą z ogórek; ślicznie podane te śledziki:)
ziutula 17.09.2011 12:41
dla mnie nowy ciekawy smak...
PaniMISIOWA 27.11.2010 10:41
kolorowe i zdrowe :-)
kuklik 15.11.2010 11:15
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat