Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie korzennym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 6 szt
jabłka 2 szt
ogórki konserwowe 3 szt
kapary 2 łyżki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
miód 1 łyżka
sól, pieprz
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie korzennym

Uprzednio wymoczone matiasy opłukać, osączyczyć i pokroić w dzwonka. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt połąćzyć z majonezem, dodać miód, musztardę i przyprawy - wszystko wymieszać. Śledzie rozłożyć na głębokim półmisku, obłożyć jabłkami i cebulą. Posypać ogórkami i kaparami. Polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.04.2014 10:22
z chęcią spróbowałabym
dorotka0000025 07.02.2014 10:42
ciekawy pomysl
Krzysztof15 15.01.2014 15:59
bardzo lubie sledzia
Romanowka 15.01.2014 15:43
Bardzo wyraziste smaki, takie lubię, pyszny śledzik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak