Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie i mascarpone Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 350 g
jabłka 1,5 szt jabłka duże
szalotka 1,5 szt
imbir starty 1 łyżka starty drobno
śmietana 3/4 szk kwaśna
serek mascarpone 2 łyżki czubate
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie i mascarpone Zewy


Wymoczone filety pokroić w paseczki.
Szalotkę pokroić w półksiężyce a jabłko zetrzeć po obraniu na tarce o grubych oczkach.
Imbir zetrzeć na tarce na bardzo drobnych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać śmietanę i mascarpone oraz do smaku sól i pieprz, wymieszać i przełożyć do słoika.
Zakręcić i schować do lodówki na około 24 godziny aby smaki się przegryzły.
Śledzie podawać z pieczywem lub ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.12.2016 09:13
Lubię takie sledziki
MagdalenaIC 31.12.2016 02:15
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak