Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 60 dag
szara reneta 2 szt
cebula 2 szt
ogórki konserwowe 2 szt
musztarda 4 łyżeczki
ocet 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny łyżka
sól i pieprz
papryka konserwowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

Matiasy zalewamy wodą i moczymy 4-5 godzin. Filety odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka, ogórki i cebulę kroimy w kostkę i mieszamy ze śledziami. Dodajemy śmietanę, majonez, musztardę, ocet, sok z cytryny i mieszamy na jednolitą masę. Śledzie mieszamy z powstałym sosem i doprawiamy do smaku pieprzem. Dekorujemy paskami marynowanej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak