Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 50 dag
cebula 1 szt
śmietana 250 ml
kefir 3 łyżki
musztarda 1/2 łeżeczki
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
posiekany koperek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie

śledzie moczymy w zimnej wodzie około 10 minut, następnie suszymy i kroimy na mniejsze kawałki. śmietanę mieszamy z kefirem, musztardą , następnie doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę lub piórka. Następnie pokrojone śledzie posypujemy cebulą i lekko mieszamy.Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Przygotowane śledzie polewamy sosem i z wierzchu posypujemy koperkiem. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 14.06.2013 22:23
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak