Śledzie w pomidorach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    0,5 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety moczymy w wodzie (najlepiej zostawić na noc). Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju kilka minut. Następnie dodajemy mały słoiczek koncentratu, sok z cytryny, ziele i liść laurowy. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość podgrzewamy na małym ogniu do momentu zagotowania. Mieszamy energicznie aby koncentrat połączył się z olejem. Zostawiamy do ostygnięcia. Następnie filety kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem. Całość przekładamy do słoiczków i odstawiamy na kilka dni.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 30.11.2015 14:12
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat