Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oliwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 5 sztuk
oliwa
pieprz do smaku
cebula 2 sztuki
sok z cytryny do skropienia
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oliwie

Śledzie należny wymoczyć w zimnej wodzie, aby je odsolić. Każdego śledzia pokroić mniej więcej na 2-3 kawałki. Układać w słoiku przekładając je zielem angielskim i liściem laurowym. Zalać dobrze oliwą, posypać pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym). Pozostawić na 3-4 dni. Po tym czasie dodać do śledzi pokrojoną w kostkę cebulę (pokrojoną cebulę posolić i odczekać aż zmięknie). Śledzie wyłożyć na salaterkę i skropić cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.10.2013 09:11
fajny przepis
Róża1 02.10.2013 23:25
tradycyjne , najlepsze!!!!
aisza1 02.10.2013 09:21
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak