Śledzie w oleju z majerankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2 sztuki
  • Majeranek suszony Prymat

    4 łyżeczki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    4 łyżeczki
  • olej

    1 szklanka
  • matijasy

    1 wiaderko
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć w wodzie. Pokroić na kawałeczki. Osobno poszatkować cebulę. W misce lub słoiku układać warstwy śledzi, cebuli a następnie majeranku i gorczycy. Robić tak aż do wyczerpania składników. Na koniec polać wszystko olejem i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie składniki \"przegryzą\" się ze sobą a cebulka zmięknie

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 13.11.2012 13:45
moje pyszności;D
bogumiła3 29.09.2010 22:22
super
misia53 18.09.2010 17:03
Z majerankiem nigdy nie robiłam
bogumiła3 14.09.2010 22:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat