Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju z cytryną

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe solone 4 szt
mleko 1 szkl
olej rzepakowy 1-2 szklanki
cytryna 1 szt
cebula biała 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju z cytryną

Filety solone, kroimy na mniejsze kawałki i moczymy 2 godziny w mleku. Cytrynę czyścimy kroimy w plasterki a obrane cebule siekamy w kostkę.
Do słoika na przemian wkładamy wymoczone śledzie, plastry cytryny, cebulę i wszystko pieprzymy, gdy cały słoik napełnimy jeszcze lekko ugniatamy i wlewamy olej rzepakowy, całość w słoiku musi być dobrze pokryta olejem, zamykamy i marynujemy tak przygotowane śledzie przez 3 dni trzymając w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak