śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie marynowane

    4 płaty
  • cebula biała

    1 szt
  • olej rzepakowy

    300 ml
  • sok z cytryny

    kilka kropel
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Ziele angielskie całe Prymat

    ok 10 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    ok 8 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - śledzie w oleju foto
Płaty śledziowe oczyścić. Płaty pokroić na kawałki ok 1,5cm.
Krok 2 - śledzie w oleju foto
Cebulę pokroić w kosteczkę, zalać wrzątkiem, po ok 5 min odcedzić.
Krok 3 - śledzie w oleju foto
Olej wymieszać wraz z przyprawami, kilkoma kroplami soku z cytryny.
Krok 4 - śledzie w oleju foto
W słoiku układać na przemian raz cebulę raz kawałki śledzia. Na każdą warstwę cebuli ułożyć po 1 listku laurowym oraz 3 ziela angielskie. Zalać przygotowanym olejem z przyprawami. Włozyć do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 31.10.2016 15:34
wygląda super
Grazyna0211 30.10.2016 14:48
lubię takie śledzie
magdow 30.10.2016 14:14
super przepis !
KORAL 30.10.2016 10:17
Najlepsze :)
MonikaW 29.10.2016 21:09
ulubione śledzie mojego taty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat