Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oleju

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie matjas 5-6 płatów
cebula 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oleju

Śledzie namaczamy w zimnej wodzie na ok. 3 godz.
Następnie odcedzamy i kroimy na kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 3 min, odcedzamy.
Do śledzi dodajemy cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Całość zalewamy olejem. Wkładamy do lodówki na min 24 godz, żeby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak