Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie matjas

    5-6 płatów
  • cebula

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3-4 ziarenka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namaczamy w zimnej wodzie na ok. 3 godz.
Następnie odcedzamy i kroimy na kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 3 min, odcedzamy.
Do śledzi dodajemy cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Całość zalewamy olejem. Wkładamy do lodówki na min 24 godz, żeby smaki się przegryzły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat