śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    1/2 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeżeli śledzie są bardzo słone należy je najpierw namoczyć. Kroimy je w kawałki. Układamy w pojemniku. Całość zasypujemy drobno posiekaną cebulką. Wszystko zalewamy olejem tak aby śledzie się zakryły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat