Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
płaty śledziowe - matiesy
1/2 kg -
cebula biała
2-3 szt -
marchewka
1 szt -
olej
1/2 szkl -
Majeranek suszony Prymat
-
pieprz ziarnisty
-
ziele angielskie
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Majeranek suszony Prymat
-
świeża papryka
Przepis i sposób przygotowania Śledzie w oleju
Marchewkę pokroić w słupki - ja do śledzików leciutko blanszuję i jest potem taka fajna mięciutka.
Filety umyć a gdy są zbyt słone wymoczyć. Pokroić na mniejsze części i układać w wyparzonym słoiku warstwami przekładając warzywami i przyprawami. Ja czasem dodaję jeszcze pieczarki.
Zalać olejem i odstawić do lodówki, 2-3 dnia jak przejdą przyprawami są przepyszne.
SMACZNEGO :)
Komentarze (40)
Załaduj więcej komentarzy (30)