Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe - matiesy

    1/2 kg
  • cebula biała

    2-3 szt
  • marchewka

    1 szt
  • olej

    1/2 szkl
  • Majeranek suszony Prymat

  • pieprz ziarnisty

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • świeża papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.
Marchewkę pokroić w słupki - ja do śledzików leciutko blanszuję i jest potem taka fajna mięciutka.
Filety umyć a gdy są zbyt słone wymoczyć. Pokroić na mniejsze części i układać w wyparzonym słoiku warstwami przekładając warzywami i przyprawami. Ja czasem dodaję jeszcze pieczarki.
Zalać olejem i odstawić do lodówki, 2-3 dnia jak przejdą przyprawami są przepyszne.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 03.01.2014 10:55
bardzo lubię :-)
adelajda 22.09.2013 17:08
te śledziki są takie jak lubię :)
Bernadeta1 02.08.2013 09:41
pyszny śledzik
Pani Domu 06.06.2013 10:40
lubię takie śledziki
Wafelek2601 05.05.2013 18:05
Uwielbiam je
miki47 28.03.2013 09:20
bardzo smaczny przepis
kate.500 09.03.2013 23:18
nabralam apetytu na sledziki
romanrafal 04.03.2013 14:22
pyszny śledzik
berys18 19.01.2013 08:21
pycha śledzie
Łukasz15 16.06.2012 07:35
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat