Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w majonezowo - musztardowym sosie.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 3 sztuki
cebula 1 mała sztuka
majonez 4 łyżki
musztarda do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Jeżeli śledzie nadal są bardzo słone, należy wymienić wodę i jeszcze chwilę pomoczyć.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w majonezowo - musztardowym sosie.

1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie około 2 godziny. Dokładnie odsączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na niewielkie kawałki.

2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.

3. Śledzie i cebulę mieszamy z majonezem, musztardą i pieprzem do smaku.

4. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby składniki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 09.04.2016 17:31
Dziękuję;)
gosia56 09.04.2016 07:35
bardzo smaczny sledzik;)
Babeczka35 09.04.2016 07:28
Dziękuję i zapewniam, że bardzo smaczne:)
Róża1 08.04.2016 23:50
na pewno bardzo smaczne :-)
gusia1000 08.04.2016 22:43
Na pewno dobre.
Babeczka35 08.04.2016 19:40
Dziękuję:)
Konczi 08.04.2016 16:28
pyszny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak