śledzie w jasnym piwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cynamon Prymat

  • keczup

  • sól

  • mąka

  • olej do smażenia

  • Imbir mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • piwo jasne

    pełne l
  • Goździki całe Prymat

    4 sztuki
  • filety śledziowe

    50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie zalewam na cały dzień ostudzonym piwem z przyprawami ( piwo wcześniej podgrzałam ). Na drugi dzień obtaczam śledzie w mące i smażę na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 14:49
pycha
bgs1984 12.08.2012 23:13
mniam
marzenciak1985 12.08.2012 23:09
mniam
sznycel 11.08.2012 23:42
to takie piwne kotlety, jak mówi mój mąż

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat