Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie tradycyjne

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matijasy 8-10 szt
cebula 3 szt
woda 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 20 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Porada

Zalewa musi być całkowicie zimna, inaczej śledzie dosłownie rozpuszczą się w słoiku!

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie tradycyjne

Śledzie wymoczyć w wodzie najlepiej przez całą noc. Osuszyć i każdy kawałek pokroić na 4 części. Wodę z octem zagotować, dodać do niej przyprawy. Pogotować 5 min. Cebulę obrać i pokroić w piórka, na 10-15 sekund wrzucić do zalewy. Cebulkę odcedzić. W słoju układać warstwy śledzi na przemian z cebulką. Zalać olejem, a następnie zalewą. Odstawić do lodówki, po trzech dniach śledziki można zajadać same lub z kapką śmietany. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 11.10.2018 07:18
Swietne :)
MonikaW 17.09.2016 07:37
moja mama takie robi :)
misia123410 13.09.2016 17:27
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak