Śledzie smażone w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    8 sztuk
  • śmietana

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • tłuszcz

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słone filety śledziowe wymoczyć i pokroić na dzwonka. Do rondla wlać śmietanę i włożyć śledzie. Smażyć parę minut, aż śmietana zżółknie i stanie się gęsta. Cebulę pokroić w cienkie talarki, przyrumienić na tłuszczu i obłożyć nią śledzie na półmisku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 21.01.2012 21:58
ciekawe śledzie
Seba 09.08.2011 09:06
pycha
Karolcia12 06.06.2011 17:05
smażonego śledzia jeszcze nie próbowałam
traktorek 26.11.2010 16:19
ciekawe śledzie
RenataZ-et 09.11.2010 00:08
Na pewno smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat