Śledzie smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    6 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie umyć i osuszyć.
W miseczce wymieszać mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz.
Rybę obtoczyć w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju.
Proste, klasyczne i smaczne danie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 15.03.2015 15:50
pyszne jedzonko podano...
gosia1988 15.03.2015 15:21
smaczne takie śledzie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat