Śledzie siekane z jajkami i cebulą

Śledzie siekane z jajkami i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    50 dag
  • cebula biała

    3 szt
  • olej

    1/3 szkl.
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • jaja na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć (matiasy krótko od 20min do 2godz., inne ok. 4godz.), osuszyć i drobno posiekać, wymieszać ze śledziami i oliwą i natką pietruszki doprawić cukrem i pieprzem, a następnie schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

forgielka

08.04.2011 08:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat