śledzie pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    2
  • cebula

  • sos: śmietana

    1/2 szklanki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • troche soku z cytryny

  • koperek

  • sól i pieprz do smaku

  • cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie najlepiej ze skórą moczyć w mleku ok. 3-4 godzin. następnie śledzie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. cebulę obrać i pokroić w piórka. w naczyniach najlepiej szklanych ułożyć śledzie na przemian z cebulką. przygotować śmietanę łącząc wszystkie wymienione wyżej składniki. powstałym sosem przykryć śledzie, ale ich nie mieszać. w takiej formie wstawić do lodówki najlepiej na całą dobę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 08.06.2011 22:31
CIEKAWE
iwa643 28.12.2010 09:26
lubie takie
Iwusia 27.12.2010 23:59
ja również przepis super :)
Iwusia 27.12.2010 23:59
ja również przepis super :)
rosik93 27.12.2010 23:50
Uwielbiam śledzie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat