Śledzie pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser

    150 gram
  • majonez

    100 gram
  • marchew

    5 sztuk
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • jajko

    4 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • matijasy

    400 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śledzie pod pierzynką foto
Przygotowujemy składniki:
-śledzie moczymy w mleku około godzinę po czym obmywamy je pod wodą i kroimy na mniejsze kawałki
-ziemniaki oraz marchew gotujemy w łupinie po czym obieramy i ścieramy je na tarce na dużym oczku
-cebulę kroimy w drobną kostkę
-ser ścieramy na dużym oczku
-jajka gotujemy i obieramy oddzielając białko od żółtka
Krok 2 - Śledzie pod pierzynką foto
W półmisku układamy kolejno śledzie i posypujemy cebulką. Smarujemy połową majonezu.
Krok 3 - Śledzie pod pierzynką foto
Posypujemy startym serem, ziemniakami i marchewką.
Krok 4 - Śledzie pod pierzynką foto
Posypujemy startym białkiem, i smarujemy pozostałą częścią majonezu na górę ścieramy żółtkiem. Życzymy Smacznego !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 05.01.2014 14:19
Uwielbiam takie sałatki ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat