Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filety śledziowe
1 kg -
ocet
-
ogórek kiszony
6-7 sztuk -
jabłko
2 szt -
groszek konserwowy
1 puszka -
cebula
1 szt -
sól
-
pieprz
-
majonez
3 łyżki -
koperek
-
woda
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sposób przygotowania
Cebulę, jabłka i ogórki kroimy w kostkę, dodajemy groszek, koperek i majonez, doprawiamy solą i pieprzem a następnie mieszamy.
Z filetów odlewamy wodę, kroimy je w mniejsze kawałki, układamy na półmisku a następnie przykrywamy sałatką. Posypujemy koperkiem i kolorowym pieprzem.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się