Śledzie pod pierzynką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    1 kg
  • ocet

  • ogórek kiszony

    6-7 sztuk
  • jabłko

    2 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    3 łyżki
  • koperek

  • woda

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe płuczemy i moczymy w wodzie z dodatkiem kilku kropel octu. Najlepiej co jakiś czas zmieniać wodę i zostawić je do namoczenia na całą noc.

Cebulę, jabłka i ogórki kroimy w kostkę, dodajemy groszek, koperek i majonez, doprawiamy solą i pieprzem a następnie mieszamy.

Z filetów odlewamy wodę, kroimy je w mniejsze kawałki, układamy na półmisku a następnie przykrywamy sałatką. Posypujemy koperkiem i kolorowym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 24.11.2013 07:44
bardzo takie lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat