Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Śledzie po wileńsku

5.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie
1 kg
cebula
1 kg
grzyby suszone
3 dag
korniszon
1 sztuka
wędzone szproty
2 szt
olej
1 łyżka
ketchup
25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po wileńsku

Śledzie wymoczyc przez całą noc .Na oleju przysmażyc cebulę na biało . Namoczone i ugotowane grzyby posiekac i zmiksowac razem z korniszonem , szprotami , cebulą , pieprzem oraz ketchupem. Tak przygotowaną zaprawą zalac pokrojone w kostkę i obrane z ości filety śledziowe . Wszystko wymieszac , włożyc do słoików, ubic i przechowywac w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna8 19.04.2013 10:26
Muszę wypróbować
lucyna8 20.04.2012 10:33
jadłam - super
cukiereczek 14.02.2012 08:59
dobre
iknkirke 28.12.2011 11:51
dobre
cukiereczek 11.09.2011 07:31
ciekawe
ronald88 21.08.2011 11:47
super
gosia561 10.07.2011 20:06
świetna sprawa taki śledzik
Kate131 27.06.2011 08:05
ciekawe
rakow2
rakow2 10.06.2011 16:20
wolę po polsku
ziutula
ziutula 14.01.2011 20:22
smacznego....
krzysztof40 02.01.2011 06:42
Też je miałem - super
nero 02.01.2011 06:39
Sprawdziły się na sylwestrowej imprezie
ziutula
ziutula 17.12.2010 03:36
śledzie w każdej postaci uwielbiam.
Ela20 27.09.2010 20:27
Ciekawy przepis :)
anja3107 26.09.2010 13:23
pychota
nero 23.09.2010 06:38
super przepis
nero 21.09.2010 17:49
smaczna potrawa
krzysztof40 19.09.2010 09:01
dobre dobre
iwona332 17.09.2010 22:17
super
Ewa109 14.09.2010 21:04
uwielbiam sledzie, wypróbuje:)
Allice 07.08.2010 06:29
Takich śledzi jeszcze nie jadłam, fajny przepis.
aga130982 21.07.2010 09:29
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak