Śledzie po wileńsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1 kg
  • cebula

    1 kg
  • grzyby suszone

    3 dag
  • korniszon

    1 sztuka
  • wędzone szproty

    2 szt
  • olej

    1 łyżka
  • ketchup

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyc przez całą noc .Na oleju przysmażyc cebulę na biało . Namoczone i ugotowane grzyby posiekac i zmiksowac razem z korniszonem , szprotami , cebulą , pieprzem oraz ketchupem. Tak przygotowaną zaprawą zalac pokrojone w kostkę i obrane z ości filety śledziowe . Wszystko wymieszac , włożyc do słoików, ubic i przechowywac w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lucyna8 19.04.2013 10:26
Muszę wypróbować
lucyna8 20.04.2012 10:33
jadłam - super
cukiereczek 14.02.2012 08:59
dobre
iknkirke 28.12.2011 11:51
dobre
cukiereczek 11.09.2011 07:31
ciekawe
ronald88 21.08.2011 11:47
super
gosia561 10.07.2011 20:06
świetna sprawa taki śledzik
Kate131 27.06.2011 08:05
ciekawe
rakow2 10.06.2011 16:20
wolę po polsku
ziutula 14.01.2011 20:22
smacznego....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat