śledzie po wiejsku z miodem i czosnkiem

K&J

śledzie po wiejsku z miodem i czosnkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • czosnek

  • miód prawdziwy

  • matijasy

    500 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoika kładziemy 2-3 kawałki śledzia, następnie na to plastry cebuli oraz posiekany ząbęk czosnku, polewamy to połową łyżeczką miodu, a na to jedną łyżeczkę oleju. na to znów 2-3 kawałki śledzia ..itd itd. Przekładaniec zostawiamy na minimum 24 godziny, polecam jednak na 48:) Naprawdę pycha...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
GOSIA18 03.01.2013 12:21
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat