Śledzie po prowansalsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 op
  • ocet

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy wymoczyć w zalewie Woda i ocet w stosunku 2:1 ok 12 godzin
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i sparzyć wrzątkiem.Śledzie pokroić w małe kawałki dołożyć cebulę i zalać olejem 1 szkl,wymieszanym z 1op.ziół prowansalskich

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 04.03.2013 18:05
super pyszne
Bernadeta1 16.11.2012 00:56
śledzie lubię w każdej postaci a te z ziołami pycha
Wiesława1 10.09.2012 20:39
polecam
ziutula 09.09.2012 22:27
jestem "śledziara" i zrobię ten przepis...
Krzysztof15 03.09.2012 11:19
smaczne
ewaa 01.03.2012 20:10
smaczne śledziki
Wacław 07.02.2012 16:47
extra !
junox 01.01.2012 13:08
świetne
Maniek2 04.12.2011 12:42
super śledzik
LuKaSz4761 29.11.2011 08:21
Super przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat