Śledzie po japońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 filetów śledzia solonego

  • jaja

    3 sztuki
  • majonez tradycyjny

    1 szklanka
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo,obrać i przekroić w poprzek na połówki. Majonez wylać na półmisek, ukladać na nim jajka przekrojem do spodu , owijać zgrabnie przeciętym filetem śledziowym tak, aby czubek jajka był widoczny. Majonez posypać groszkiem, udekorować półmisek barwnymi jarzynami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 17.07.2013 13:21
lubię śledzie, na pewno smaczne
Seba 26.12.2012 10:38
smaczne
olkaaa 22.12.2011 10:41
super
junox 15.12.2011 07:35
przepysznie wyglądają
Monika193 16.11.2011 18:14
super wyglądają, na pewno są pyszne
sylwia / sytofala 21.10.2011 22:48
rewelacja
kuklik 21.08.2011 14:01
śliczne
alaaa 19.06.2011 19:21
ładnie podane ale ja wolę z marynowaną rybką
barbara11561 03.05.2011 00:09
Przepieknie i smacznie wygląda.Super:)
Mati13 12.03.2011 14:02
fajne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat