Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po góralsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 5 szt
bryndza 200 g
cebula 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
papryka konserwowa 150 g
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
śmietana 12% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po góralsku

Kroki postępowania

1
Ryby dobrze wymoczyć aby wytraciły sól. Odlać wodę co najmniej dwa razy lub wykorzystać moczenie w mleku aby były delikatniejsze.
Krok 1 - Śledzie po góralsku foto
2
Bryndzę rozdrobnić widelcem. Dodać startą na tarce cebulę, śmietanę i wymieszać.
Krok 2 - Śledzie po góralsku foto
3
Pokroić w paski marynowana paprykę.
Krok 3 - Śledzie po góralsku foto
4
Na półmisku rozłożyć paprykę na paprykę wyłożyć bryndzę a na to poukładać śledzie. Podawać posypane grubym pieprzem i szczypiorkiem.
Krok 4 - Śledzie po góralsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.04.2016 09:10
Z bryndzą nie jadłam, a bardzo ją lubię.
w mojej kuchni 06.04.2016 15:35
przepyszne jedzonko
Małgorzata Pin 06.04.2016 10:29
Lubię śledzie, a te wyglądaja bardzo apetycznie.
Mniam 06.04.2016 06:53
Ale bym zjadła takie śledzie! Muszą być przepyszne !
Bernadeta1 05.04.2016 20:40
uwielbiam śledzie w każdej postaci
Stenka 05.04.2016 20:01
ciekawy przepis
mirosława4 05.04.2016 17:39
apetycznie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak