Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie pieczone w piekarniku...

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 1,5 kg
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
olej rzepakowy 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
cytryna 1 duża

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie pieczone w piekarniku...

kupiłam nieduże świeże śledzie tuszki /bez głów/, wyfiletowałam je, opłukałam i na ręczniku papierowym osuszyłam

śledzie włożyć do szklanej miski /miska plastikowa przejdzie zapachem ryb/

wsypać kucharek, pieprz mielony, wlać olej i schować do lodówki na kilka godzin

naczynie żaroodporne odpowiedniej wielkości do ilości ryb - poukładać w naczyniu złożone filety ciasno, na wierzchu poukładać cienkie plastry cytryny, polać resztą marynaty

piekarnik nastawić na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec 25 minut, zdjąć przykrycie i nastawić termoobieg 180 C i piec 15 minut

śledzie są soczyste, smaczne i smakują na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.10.2015 17:09
ciekawy pomysł
Jagódka77 21.09.2015 20:19
tak przygotowanych śledzi chętnie bym spróbowała
ben-ka 01.09.2015 10:58
Podoba mi się pomysł.
Renataj 31.08.2015 20:10
Ciekawy pomysł.
IKrakowianka 31.08.2015 19:26
super jest taka rybka
marcia7 31.08.2015 17:17
na pewno wypróbuję ten przepis
Anna169Hosz 31.08.2015 17:05
Podoba mi się ten przepis.
hahanka 31.08.2015 15:57
prosty i smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak