Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie marynowane z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z matiasa marynowane w oleju 6-8 szt
szalotka 5 szt
oliwek faszerowanych 15 szt
ketchup łagodny 250 g
ocet 4 łyżki
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie marynowane z pomidorami

Śledzie osączyć i pokroić na małe kawałki. Obrać szalotkę i pokroić w plastry.
Włożyć śledzie i szalotkę do naczynia.
Wymieszać ketchup, ocet, cukier, sól i pieprz. Powoli wlewać olej i dobrze wymieszać.
Śledzie zalać marynatą i odstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak