Śledzie marynowane z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula biała

    2 sztuki
  • woda

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziarna gorczycy

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    20 ziarenek
  • ocet

    3/4 szklanki
  • matijasy

    1 wiaderko
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie dokładnie wypłukać, pokroić na kawałki, odłożyć na bok.
Do garnka wlać wodę z octem, dodać cukier, pieprz, liście laurowe, gorczycę i zagotować. Do gorącej marynaty dodać pokrojoną na piórka cebulę oraz marchewkę pokrojoną na plasterki. Pozostawić do ostygnięcia,
Kiedy marynata ostygnie układać kawałeczki śledzi przekładane wyłowioną z marynaty cebulą i marchewką. Po ułożeniu wszystkich warstw zalać marynatą. Odstawić w zimne miejsce na 3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat