Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie korzenne z miodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie w oleju średni słoik
cebula biała 2 duże
miód płynny 3-4 łyżki
ocet jabłkowy 1 szkl.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat bez mąki 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie korzenne z miodem

Śledzie osączyć z oleju (olej zachować!) i pokroić w mniejsze kawałki (na jeden kęs). Posypać przyprawą piernikową, dodać miód i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki.
Cebulę pokroić w kostkę lub piórka i zalać gorącym octem jabłkowym - nakryć i pozostawić do ostygnięcia. Połączyć ze śledziami. Wymieszać i włożyć do nieco większego słoika. Stopniowo dolewać oleju ze śledzi. Można też połączyć je ze świeżym olejem.

Słoik zakręcić i odstawić do lodówki na kilka dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak