Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z goździkami i cynamonem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g
cukier puder 2 łyżeczki
goździki mielone
Cynamon mielony Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt (rozkruszone)
imbir starty 2 cm
cebula czerwona 3 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
olej rzepakowy 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
cukier

Porada

Ilość przypraw zależy od preferencji smakowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z goździkami i cynamonem

Utarłem cukier puder z goździkami, cynamonem, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i imbirem. Natarłem tą mieszanką filety śledziowe. Ułożyłem je w misce , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki.
Następnego dnia obrałem cebulę, pokroiłem w plastry, zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat, sól, pieprz i cukier. Wszystko wymieszałem i przestudziłem.
Śledzie pokroiłem na kawałki, ułożyłem w salaterce, obłożyłem cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 16.11.2015 14:25
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak