Śledzie korzenne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    500 g
  • cukier puder

    2 łyżeczki
  • goździki mielone

  • mielony cynamon Prymat

  • Ziele angielskie mielone Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt (rozkruszone)
  • imbir starty

    2 cm
  • cebula czerwona

    3 szt
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utarłem cukier puder z goździkami, cynamonem, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i imbirem. Natarłem tą mieszanką filety śledziowe. Ułożyłem je w misce , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki.
Następnego dnia obrałem cebulę, pokroiłem w plastry, zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat, sól, pieprz i cukier. Wszystko wymieszałem i przestudziłem.
Śledzie pokroiłem na kawałki, ułożyłem w salaterce, obłożyłem cebulą.
R'n'G Kitchen
Ilość przypraw zależy od preferencji smakowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 16.11.2015 14:25
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat