Śledzie diabelskie

Śledzie diabelskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    5
  • sól

  • papryka

  • pieprz

  • musztarda

  • mąka

  • olej

  • ziemniaki

    1kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śledzie diabelskie

Śledzie umyć,osuszyć ściereczką ,natrzeć z wierzchu solą,papryką i pieprzem a w środku musztardą ,obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju lub na ruszcie ,smarując pędzelkiem umoczonym w oliwie.Podawać z ziemniakami laurowymi(1kg nieobranych ziemniaków umyć dobrze,zrobić nacięcie i włożyć na każdy troche soli i liść laurowy piec w dobrze nagrzanym piekarniku 45min).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat