Śledź z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy

    7 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • olej

    150 ml
  • majeranek

    1,5 łyżeczki
  • zioła prowansalskie

    1.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe płuczemy i zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 2 godziny jak wolimy bardziej wymoczone to po prostu moczymy dłużej.Wymoczone filety odsączamy kroimy w ukośne paski.Olej mieszamy z majerankiem i ziołami.Cebule kroimy w pół talarki.Do śledzi dodajemy cebule wlewamy wymieszany olej dokładnie wymieszać.Śledzie odstawiamy aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tita0138 21.12.2018 16:23
Czy mozna dodac piepsz kolorowy
Margo1 15.02.2014 14:07
wygladaja pieknie
olkaaa 31.01.2014 07:29
bardzo fajny
Cranberry 14.01.2014 22:52
Pyszniutki śledzik
Róża1 28.12.2013 22:17
przepyszne śledziki:-), przepadam za nimi:-)
gusia1000 16.12.2013 00:40
Lubię je bardzo.
okrysia 13.12.2013 14:54
SMACZNE TO!
ONY_za_kare 12.12.2013 09:52
swietny sledzik
Alex_M 11.12.2013 12:27
apetyczny śledzik :)
Konczi 11.12.2013 11:41
fantastyczny śledzik !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat