Śledź z ziemniaczkiem pod buraczkiem… czyli skandynawska sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • wiórki buraczane

    mały słoik
  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    5
  • natka pietruszki

    wedle uznania
  • majonez

    mały słoik
  • filety śledziowe

    500 g
  • jaja na twardo

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane i ostudzone ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, ułożyć na dnie miski jako pierwszą warstwę sałatki. Ziemniaki pokryć warstwą majonezu. Kolejną warstwą będzie jedna cebula pokrojona w drobną kostkę – i znów warstwa majonezu. Następnie układamy pokrojone w kosteczkę białka jaj, warstwa majonezu, pokrojone śledzie, znów majonez, następnie druga posiekana cebula, majonez i wreszcie czerwone buraczki! Odrobina majonezu, a na wierzch wysypujemy pokruszone żółtka jajek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 01.02.2014 20:47
Pięknie wyglądają i pewnie tez tak smakują
Monika-twin 21.12.2013 17:46
fajna sałatka
Agnieszka_B 25.03.2013 22:53
Zapowiada się bardzo smacznie :)
Adamorek 25.03.2013 21:33
uwielbiam sałatki z rybą
angelika14 25.03.2013 20:51
pięknie podane, aż ma się zjęść
Juleczka20 25.03.2013 20:14
wspaniała sałatka :)
Rafał3 25.03.2013 19:51
Wyśmienite palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat