Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z piekarnika.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
majeranek
cebula 1
filety śledziowe 4 niesolone

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z piekarnika.

Kroki postępowania

1
Ryby przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 1 - Śledź z piekarnika. foto
2
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej śledzie. Włożyć do nagrzanego piekarnika (180 stopni.
Krok 2 - Śledź z piekarnika. foto
3
Po 10 minutach położyć na rybę plastry cebuli. Trzymać jeszcze w piekarniku 15-20 minut.
Krok 3 - Śledź z piekarnika. foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Śledź z piekarnika. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.03.2013 00:41
Iza zawsze coś fajnego mwymyśli
beniaminek 09.03.2013 13:30
fajne danie
gosia1988 09.03.2013 12:37
lubię taką rybkę
Laila2786 09.03.2013 12:28
takie śledzie są przepyszne
Pyszota 09.03.2013 12:06
uwielbiam śledzie, pycha
msmors 09.03.2013 11:30
bardzo ciekawy przepis
Rafał10 09.03.2013 11:25
ciekawe danie i smaczne
Zdzisław 09.03.2013 11:18
dobra ryba i nie przepieczona
angelika14 09.03.2013 10:36
nigdy nie piekłam śledzia w piekarniku ale widzę, że czas najwyższy spróbować
Janina 09.03.2013 10:21
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak