Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 5-6 szt
cebula 2-3 szt
śmietana 18 proc 1/2 szkl
majonez 2-3 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w kawałki 1 cm. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wsypać ją do śledzi, przemieszać.
Śmietanę wymieszać z majonezem, przelać do sałatki i wymieszać razem, doprawić pieprzem do smaku, przełożyć do słoika i wstawić na od 12 godz do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.01.2017 13:50
taki lubie na obiad do ziemniaków w łupinkach gotowanych
Bernadeta1 14.01.2017 13:24
Dzisiaj mam taki śledzik, bardzo lubimy
jagoda5913 14.01.2017 00:46
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak