Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDŹ W OLEJU LNIANYM NA OSTRO

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 5 sztuk
cebula 1 sztuka
cytryna 1/4 sztuki
olej lniany 1 szklanka
ocet 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDŹ W OLEJU LNIANYM NA OSTRO

Matiasy moczę w wodzie z odrobiną octu, a następnie odsączam skrapiam sokiem z cytryny, posypuję pieprzem, przekładam do naczynia z zamknięciem (może być słoik lub niewielkie naczynie szklane). Cebulę obieram, drobno kroję, a następnie parzę wrzątkiem i posypuję nią śledzie. Całość zalewam olejem, przykrywam naczynie i wstawiam do lodówki na 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 01.07.2014 13:25
dodalas ocet i cytryne, nie znalam tego polaczenia do sledzi, wyprobuje nastepnym razem!
IKrakowianka 25.02.2014 15:21
bardzo fajny
Dorota59 22.01.2014 13:44
z olejem lnianym nie robiłam
okrysia 08.01.2014 16:31
SMACZNE TO!
pacpaw 25.11.2013 19:44
mistrzowskie połączenie - śledzik z lnianym
gosia56 23.11.2013 10:13
na pewno pyszny śledzik
barbara11561 11.11.2013 20:00
śledzik pyszny,ale oleju lnianego jeszcze nie używałam:)
Katarzyna59 10.11.2013 09:48
muszą być bardzo smaczne
kate.500 06.11.2013 11:09
olej lniany jest ponoc bardzo zdrowy
Iwusia 04.11.2013 23:51
idealne śledziki
RenataZ-et 01.11.2013 21:14
bardzo fajne
dorotka0000025 31.10.2013 11:43
brzmi smacznie
Michał2 28.10.2013 09:17
nie ma to jak śledzik
caralajna 20.10.2013 07:45
miłośnikom śledzi będą smakować
Krystyna32 18.10.2013 18:35
pyszne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak